söndag 21 juni 2009

Astrid Lindgrens Värld


Midsommar har tillbringats på Astrid Lindgrens Värld med min underbara familj, vi åkte tidigt torsdags morgon och kom hem på fredagskvällen. Vi hade 2 jätte härliga dagar, det är verkligen ett mysigt ställe, vi var där för 2 år sedan oxå men då var Meja bara dryga halvåret så hon hade ju inte så mycket nytta av det då =) desto roligare hade hon nu! Midsommar är verkligen en bra tid att åka dit, lagom mycket folk och ett mysigt traditionellt midsommarfirande under ledning av Konstaplarna Kling och Klang och dans med alla figurer från Pippi till Karlsson till bröderna Lejonhjärta.



Vi var rejält förberedda med stövlar, regnkläder, paraplyer, regnskydd och hela kittet för vi var lite oroliga att vädret inte skulle vara på vår sida men jag måste säga att vi hade tur, det regnade kanske 10% av tiden och emellanåt så sken solen så det var helt ok!

Barnen fick prata med och krama många av sina favoriter.



Meja kramar favoriten Pippi, här var det lite svårt att ta bra kort, många småtjejer trängdes och ville träffa henne.



Här får Oliver en bamsekram av Mattis. Oliver bjöd honom och Skalleper på karameller, först vågade de inte smaka för de trodde det var torkad flugsvamp =)
Han som var Mattis både lät och såg ut som Börje Ahlstedt som spelar Mattis i riktiga filmen så man glömde nästan bort att det inte var på riktigt =)


Meja kramar söta Madicken



Meja Jonsson Pyssling =)


Om man som jag älskar gamla hus och miljöer från förra sekelskiftet så är det ju extra roligt att åka dit, det finns sååå mycket fina små hus som är exakta kopior av hur hus såg ut förr fast i miniminiformat =)






De här bilderna är tagna i "den lilla lilla staden" som gjort efter hur Vimmerby såg ut när Astrid Lindgren växte upp, underbart!!



Mysiga Bullerbyn



Katthult




Här är det avlusning av Madicken, Lisabeth och Abbe pågång på Junibacken



Här är Lilla Bråkmakargatan med Tant Bergs röda hus och Lottas gula. Filmerna om Lotta spelades faktiskt in på Astrid Lindgrens Värld så riktiga Bråkmakargatan ligger där oxå med de faktiska husen och kafeet, affären, posten och allt.


I morgon börjar de gjuta grunden...så spännande, kan inte fatta att det är pågång nu!

Idag ska vi hinna med 2 kalas, först hos min underbara lilla systerson Ville som fyller 5 år och sedan hos älskade svärfar som fyller 61.

Kram Jenny

1 kommentar:

  1. Hej hopp!!! Japp astrid lindgens väröd är ju bara för uuunderbar!Så mysigt där...tur vi fått en liten till så vi kan åka dit massor av fler ggr

    Kramelikram
    ~♥ Millan ♥~

    SvaraRadera